خانواده سالم

علمی فرهنگی اجتماعی

خانواده سالم

علمی فرهنگی اجتماعی

مدیریت خانواده > به حضرت علی (ع) اقتدا کنیم


در مباحث شناختی که نسبت به انسان وجود دارد، هر فردی تنها می تواند دارای یکی از این صفات باشد. به طور مثال شخصی که در میدان جنگ شجاعت دارد، نمی تواند...




در مباحث شناختی که نسبت به انسان وجود دارد، هر فردی تنها می تواند دارای یکی از این صفات باشد. به طور مثال شخصی که در میدان جنگ شجاعت دارد، نمی تواند رقت قلب هم داشته باشد و یا برعکس. اما در وجود امیرالمومنین علی (ع) صفات متضادی وجود دارد؛ در میدان جنگ شجاع، دلیر، کارآمد و بدون مسامحه و در برخورد با مردم مهربان و با عاطفه بودند و البته در هر یک از این صفات بالاترین درجه را داشتند.

 


امام علی (ع) در منزل


اولین امام شیعیان در منزل برای فرزندانش پدری مهربان و برای حضرت فاطمه (س)، همسری وفادار بود. برای جایگاهی که در آن قرار گرفته اند، تمام انسانها نیاز به یک نفر ( زن یا شوهر) همراهی دارند که مکمل کننده شان باشد تا به آرامش برسند. این آرامش در یک فضای صمیمی و کامل بوجود می آید. در هر کاری اگر می خواهید، موفقیت آن را بسنجید به نتیجه و ثمره آن کار دقت کنید. در امر ازدواج نیز این چنین است. اگر به زندگی حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) توجه کنید، ثمره آن بزرگواران، حسنین و زینبین شخصیت های الگو و اسوه برای زمان خود و بعد از آن هستند. بعد از ازدواج آن دو بزرگوار، پیامبر وظایف را به دو صورت عادلانه بین آن ها تقسیم کرد، به طوری که وظایف داخل منزل بر عهده حضرت فاطمه (س) و کارها و وظایف بیرون از منزل بر عهده علی (ع) بود. آن ها کارهای خود را منحصر به وظایفشان نکردند و علاوه بر تقسیم وظایف در جهت پوشش دادن یکدیگر در امور مشورتی، سیاسی و اجتماعی هم همکاری می کردند.

 


نقش امام علی (ع) در ذهن مردم

 

متاسفانه در جامعه ما همه باورهای اغلب مردم در شادی و عزاداری ائمه خلاصه شده است. ما فقط در شادی آن ها شاد و در غم آن ها غمگین می شویم و هیچ گاه با خود نمی گوییم که آن ها اسوه و الگوی زندگی ما هستند و چگونه باید از این الگوها کمک بگیریم.

تنها علاقه مند بودن به حضرت علی (ع) بدون توجه به رفتارهاشان و ارادت بدون عمل، فایده ای ندارد. انسان باید در تمام ابعاد زندگی با کسی که او را دوست دارد، همراه باشد. حتما در زندگی روزمره شاهد بوده اید، افرادی که به هم علاقه مند می شوند، رفتارهایشان هم شبیه هم می شود.

این روزها جوانان ما در لفظ و تعارفات نسبت به ائمه ارادت خاصی دارند اما در واقع برای الگوبرداری و پیروی کردن از آن ها چندان ثابت قدم عمل نمی کنند. امید است؛ بتوانیم بحث های معرفتی و کاربردی را تا حدی بالا ببریم که بتوانیم به جوانان و فرزندان مان در هر موقعیتی بگوییم، می توانند به  علی (ع) اقتدار کنند.

 


منبع: معاونت آموزشی و پژوهشی مرکز حوزه علمیه استان خراسان










نظرات 1 + ارسال نظر
مجید دوشنبه 7 آذر‌ماه سال 1390 ساعت 05:47 ب.ظ http://starsofiran.blogsky.com/

سلام
امروز یه ایمیل رسید.ممنونم.نه ایمیل درست بود.

خواهش می کنم. از این به بعد می تونید از طریق ایمیل تان از آخرین مطالب بروزرسانی شده مطلع گردید.

برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد